Velkommen til Kragekær

Hvem:
Mai-Britt Schultz, kunstner, foredragsholder, projektmager og forfatter. Bor sammen med hendes kæreste Martin og bofællen Palle.
Det gamle Kragekær andelsmejeri fra 1912.

 

DSC02154_Fotor

 

 

DSC02162_FotorKragekær set fra vejen med de store åbner marker på den anden side.

 

 

Mai-britt købte det gamle mejeri, sammen med vennen Palle, for 20 år siden. De havde en fælles drøm om et sted, med masser af muligheder. I dag er bygningen delt op i flere funktioner, bl.a. har Mai-britt malersal til kurser, i en stor del. Derudover er der fælles køkken, kontor og private boligdele.
Det er et smukt sted, hvor de har været tro mod bygningen og alligevel formået, at udnytte de mange m2 godt og kreativt.
Mange omtaler tit stedet som et kollektiv, men jeg ser et fantastisk sted, hvor to scenografer har skabt en fælles drøm.

 

 

DSC02037_FotorEn smuk hoveddør med dejlig sensommerkrans og vildt egefeu, som byder gæster velkommen. Super idyllisk og lige efter min smag.

 

 

DSC02150_FotorI entreen er jeg heller ikke i tvivl om, at jeg er på en landejendom og på besøg hos kreative mennesker.

 

 

DSC02045_FotorMalersalen er den centrale del af mejeriet.

 

 

Den store malersal er godt indrettet og her hersker en stemning af ro, varme, kreativitet og, ikke mindst, historien vingesus.
Alt det rå malerinteriør, kontra den store smukke sal, er helt unikt og jeg drømmer om, at få lov til, en dag at være en del af Mai-Britts malerkurser.
Ud over at undervise, maler Mai-Britt selv, når tiden og inspirationen er til stede.

 

 

DSC02059_Fotor

 

En stor opslagstavle rummer en masse spændende udklip og kort, som skaber en inspirerende stemning til malersalen og dens kursister.

 

 

DSC02093_Fotor

 

Mai-Britt har mange kursister igennem sine malerkurser og der er masser af materialer på rulleborde og staffelier i krogene.

Stemningen er altafgørende, når man skal være kreativ. Men på Kragekær mejeri er der masser af stemning og ro, som er helt unikt.

 

 

DSC02053_FotorEn sjov lille samling af figurer og glas, som laver hver sit skin fra solen i vinduet.

 

 

DSC02087_FotorDenne gamle betonvask er helt vildt fed og sådan en ville typisk være kasseret til fordel for en porcelænsvask.

 

 

Det ovenstående billede er et af mine yndlingsbilleder, for der er så mange  genstande, der er blandt trenden pt. Men her som nogle ganske primitive ting, der her har en praktisk funktion og tilfældighed.

 

 

DSC02065_FotorPausepladsen for kursister. Kan næste dufte kaffen og kagen der skal nydes om dette bord.

 

 

DSC02071_FotorEn hyggekrog til afslapning.

 

 

DSC02148_FotorDen aller smukkeste udsigt fra 1. salen, hvor man kan se Egense kirke i godt vejr.

 

For 20 år siden forelskede Mai-Britt sig i denne udsigt og hun lovede sig selv, at hun skulle se på den resten af sit liv.

 

 

DSC02119_FotorSpisepladsen i det store køkken, hvor udsigten over markerne kan nydes.

 

Det gamle mejeri rummer meget plads, men livet leves i malersalen, på 1. salen i kontoret og det store fælles køkken.

 

 

DSC02120_FotorHer laves der god mad og mængden af olier, krydderier og redskaber, supplerer det store gaskomfur og emmer af stemning.

 

 

DSC02116_Fotor

 

Jeg ville glæde mig til en kølig efterårsaften med en god kop kaffe og ild i brændeovnen.
Min tur til Kragekær mejeri, på denne smukke sensommerdag, var enormt hyggelig, varm og rummelig.
Jeg løber tit ind i Mai-Britt, for hun har en finger med i alt, som har en snert af kultur og arrangement på Sydfyn og øerne.
Jeg forstår godt Mai-Britt og Palle, som forelskede sig i dette sted og på trods af et uendeligt boligprojekt, med en lidt tilfældig indretning, så er her enormt hyggelig og det er tydeligt, at de lever og nyder livet, her og nu.