Nordisk stil er også min favorit

Stol af designer Åse Alm, Location: Arken

Jeg elsker de rå og bløde materialer sammen og netop dette er grundkombinationen i den Nordiske stil.

Her under har jeg samlet inspiration til hvordan min bolig ville se ud, hvis jeg kunne vrage og vælge :-)

design-48Arne Jacobsen er, nok den mest kendte danske arkitekt og designer. Denne sofa er også designet af Arne Jacobsen og den har virkelig fået opmærksomhed de sidste par. Også jeg elsker denne stilrene sofa, som er lavet i mange smukke farver, som passer godt i det nordiske lys.

Jeg har her valgt den i den neutrale grå, for at kunne skifte ud i textiler og tilbehøret og den er smuk til den trendy nordiske stil, der er for tiden.

 

nordisk-35Et meget lækkert håndvævet gulvtæppe i grå/petrolium og rosa giver et lækkert modspil til den grå sofa.

 

design-50

Et lille fint bord er enkelt og fylder ikke så meget i “billedet”, så den stilrene sofa ikke forsvinder bag det.

 

nordisk-14Gamle smukke glaslamper er en super fin kontrast til de mange rå og bløde materialer. Disse er ikke gamle, men en reproduktion, dog ville jeg elske at gå på loppemarked og finde lignende med patina.

 

nordisk-26De lækre Hay puder i uld passer også til den nordiske stil, her i en sart rosa, som matcher gulvtæppet.

 

nordisk-23Jeg går også ind for skævheder og humor og disse to puder bryder, på en maget enkel måde, den rene stil. Jeg ville bruge dem som gulvpuder på et tæppe.

 

nordisk-29Plaider er et must have i den nordiske stil. Generelt er textiler en tradition i Norden, stikket og vævet uld har altid været brugt til beklædning og boligen.

 

nordisk-13Dette fåreskind med langt hår er også perfekt til stilen og det her er også et eksempel på at bryde det stilrene, med det tottet hår og det grafiske sort/hvid.

 

nordisk-2Jeg er en romantikker og elsker sommerfugle, så disse to billeder, ville få en central plads.

 

nordisk-7Traditionen med keramik i norden ligger også langt tilbage. Der er blevet produceret lertøj og keramik fra man kunne lave ild.

 

nordisk-5Et rigtig lækkert eksempel på nordisk keramik. For mig er det vigtigt at have smukke ting at kigge på også vaser, som både er smukke med blomster og uden. Loppemarkeder er et godt stad at finde keramik, som har sjove farver og former.

 

nordisk-20En stor kontrast til de enkle farver og særligt er gul god til grå, sort og hvid. Og denne form er god til den brede minimalistiske stol nedenfor.

 

nordisk-18Træ er også en stor del af den nordiske stil. Her er det meget fint forarbejdet egetræ med lædersæde. De enkle striber i textilerne beroliger og varmer.

 

nordisk-9Råt flettet pil er også klassisk nordisk. Store kurve, både inde og ude, som møbler eller til opbevaring så skal de bestemt være med i mit hjem.

 

nordisk-17Mere keramik, her som nyt og mere minimalistisk og rene farver.

 

nordisk-8Mugtail hedder disse krus, med nordiske dyr og rigtig fin detalje med dyrehaler, som hank. Dem er jeg virkelig vild med og har dem stående som drikkekrus og nogle som fyrfad stager.

 

Dette var et eksempel på mine yndlingsting lige for tiden. Den nordiske stil har været her et stykke tid og du kan roligt investerer i den, for den skal nok blive her mange år endnu. Og vælger du at de store møbler er neutrale, så vil det altid være muligt at lave ændringer, når farver og tilbehør skal skiftes ud.