Finn Juhl

Finn Juhl (1912-1989) var en dansk møbelarkitekt og arkitekt. Han blev uddannet på Kunstakademiets kunstskole 1930-1934 og virkede som lærer ved Skolen for Boligindretning 1945-1955.

Finn Juhl blev født 1912 på Frederiksberg og døde i Ordrup i 1989. Hans far Johannes Juhl, var tekstilgrosserer og hans mor døde tre dage efter, at han blev født. Finn Juhl blev student fra Sankt Jørgens gymnasium i 1930, og blev samme år optaget på Arkitektskolen på Det Kongelige Danske Kunstakademi i København.

Finn Juhl høstede stor anerkendelse i Danmark og internationalt for sit organiske, skulpturelle formsprog og for det frugtbare samarbejde med snedkermester Niels Vodder, der resulterede i banebrydende metoder og teknikker for fremstilling af teaktræsmøbler. Finn Juhls møbler er kendetegnet ved en udpræget fornemmelse for materialets iboende kvaliteter.

Udover møbler udførte Finn Juhl også brugskunst i glas og træ samt indretningsopgaver. Adskillige af Finn Juhls møbler er repræsenteret på museer, flere er stadig i produktion og sælges i bl.a. USA og Japan.

  • 1942 byggede han sammen med, hans første hus, Inge-Marie Skaarup huset på Kratvænget 15 i Ordrup for fælles midler. Huset er nabo til Ordrupgaard. Nu er hjemmet, grundet en privat donation, blevet en fast udstilling på Ordrupgaard. Dørene åbnede for første gang for offentligheden d. 3. april 2008.
  • 1951 designede Finn Juhl indretningen til Formynderskabsrådets sal i FN’s hovedkvarter i New York.