Arkitektlampen lever i nyt design

design-lamper-4

Jeg er vokset op med den klassiske arkitektlampe på mit skrivebord, ligesom så mange andre har haft.

Lampen var ude en del år, nok mest fordi farverne var meget retro og retro ikke var in. I dag produceres lampen igen i nye farver og retro er in, så de gamle er på skrivebordene igen, men også brugt generelt i indretningen som køkkenlamper, natlamper og andre steder.

Den klassiske arkitektlampe har dog fået baghjul af nye designs, som beton og træ, og formerne har også ændret sig enormt.

design-lamper-7

Den gule klassiske arkitektlampe, som blev særligt populær i gennem 1960 èrne. Noget af det virkelig smarte var den lille fod, som kunne monteres på bordpladen eller en hylde, forden stabiliserede lampen, så den kunne trækkes hen over arbejdsopgaven.

design-lamper-6Denne nyere udgave, er jeg helt vildt med og den passer super fint til de nordiske hjem, både i voksenindretningen, men bestemt også på børnevæerlset. Jeg er vild med det simple træ og de maskuline former.

arnej-lampe-1Denne klassiske skrivebordslampe er designet af Arne Jacobsen i 1957 og har haft plads på mange skriveborde og har det stadig den dag i dag.